FAMILIETERAPI/ BØRN I TERAPI

-Spædbarnsterapi, Legeterapi og/eller Familie-holdingterapi.

Børn kan både være ramt af forskellige traumer, og forstyrret i tilknytningen til forældrene. Værst er det, når barnet er ramt af begge dele.

Hvis tilknytningen mellem forældre og barn af forskellige grunde har været utryg, kan det have store konsekvenser for relationen mellem forældre og børn. Dette har stor betydning for, hvordan mennesker relaterer sig til andre livet igennem. Det betyder, at familier kan have vanskeligt ved at fungere sammen, og at børnene får vanskeligheder i kammeratskabsrelationer, parforhold og siden egne familier. På den måde kan den utrygge tilknytning fortsætte i generationer.

Traumer og tilknytningsforstyrrelse i barndommen, har afgørende betydning for et barns udvikling, dets psykiske robusthed og sociale kompetencer.

Jo tidligere barnet er ramt, desto mere forstyrrende griber det ind i selve dets udvikling. Børn med tilknytningsvanskeligheder er som regel også mindre robuste i forhold til overvældende begivenheder, der kan udvikle sig til traumer, da de ikke har en ”sikker base” i kontakten til den voksne, der kan hjælpe dem med at regulere deres nervesystem igen.

Alt efter barnets udfordring og familiens situation laver jeg Spædbarnsterapi, Legeterapi og/eller Familie-holdingterapi. Forældrene er som udgangspunkt altid involverede.

 

 

Klientudtalelse fra Mie:

"I en periode har jeg gået hos Julie med min søn Elias på snart 10 år. Både jeg selv og Elias lever med angst, da han var 9 måneder gammel var vi udsat for et trafikuheld der har siddet som et traume i begge vores kroppe. Julie har hjulpet min søn ved at arbejde med hans nervesystem via leg men også afslapning og afspænding. Det Julie gør er unikt, hun har givet redskaber både til Elias og jeg selv, som vi kan bruge i vores hverdag når angsten dukker op Vi har lært at leve med vores angst og samarbejde med den, og prøve at forstå hvad den egentlig vil fortælle os. Det er og har været fantastisk at, Julie har kunne guide os igennem noget, som i starten var så svært for os at forstå, men også at håndtere. Jeg har altid været tryg hos Julie og tryg når Julie har arbejdet med Elias. Jeg kan mærke på min søn, at han er lettet og glad når han har været der inde. Elias siger selv til mig, når han har brug for at komme ind til Julie, så glad er han for hende."